پیش رویداد اولین استارت آپ انگور دانشگاه علمی کاربردی خراسان شمالی برگزار شد

۱۸ آبان ۱۳۹۸ | ۱۰:۱۳ کد : ۴۶۹۶۹ اطلاعیه
تعداد بازدید:۲۰۴۱

به گزارش روابط عمومی دانشگاه جامع علمی کاربردی خراسان شمالی ؛ این رویداد توسط دانشگاه جامع علمی کاربردی خراسان شمالی و با همکاری سازمان جهاد کشاورزی استان برپا شد که در این مراسم رئیس دانشگاه، رییس سازمان جهاد کشاورزی، اعضای علمی، محققان و پژوهشگران در بخش کشاورزی، تاکداران عمده، خبرگان و کارشناسان حوزه کشاورزی و همچنین صاحبان صنایع حضور داشتند.

رئیس دانشگاه علمی کاربردی خراسان شمالی هدف از برگزاری این استارت آپ را رفع مشکلات تاکداران دانست و گفت: شناسایی چالش ها، ارایه راهکار برای رفع مشکلات و چالش ها، استفاده از ایده های نو و خلاق ، بکارگیری ایده های کاربردی، شناسایی نخبه ها و افراد خلاق در حوزه کشاورزی و عملی کردن طرح ها عنوان کرد.

دکتر علی بادامی در این پیش رویداد که در محل سازمان جهاد کشاورزی استان برگزار شده افزود: امروز شناسایی مشکلات و ارایه راهکار برای رفع، شناسایی ظرفیت ها و پتانسیل منطقه یکی از ماموریت های دانشگاه ها است.

وی با بیان اینکه شیوه سنتی در حوزه کاشت، داشت و برداشت انگو امروز جوابگو نیست گفت: هم اکنون بهره برداران بخش کشاورزی استان به علت دور بودن از شیوه های نو و علمی در مراحل تولید، فرآوری و بازاریابی دچار مشکل اساسی هستند در ادامه گفتند وضعیت فروش انگور در استان اسفبار است و با وجود اینکه کیفیت انگور استان بسیار مناسب و مرغوب است اما باغداران در زمان جمع آوری محصولات و فروش آن مشکلات عدیده ای دارند که بعضا حتی برخی از آنان رغبتی برای جمع آوری محصول نیز ندارند.

علی بادامی با بیان اینکه مشکلات چند سال اخیر باعث شده است که برخی از بهره برداران تاکستان های خود را رها کنند اظهار داشت: هم اکنون برخی از باغ های منطقه بدرانلو از بین رفته است.

وی با بیان اینکه محصول انگور باید به فراوری های مختلفی تقسیم شود گفت:  حدود ۱۲ محصول فراوری شده از انگور مثل کشمش، کنسانتره، آب انگور، ژله و نئوپان از چوب و سرشاخه ها و ضایعات انگور به دست می آید و همچنین تهیه انواع دراژه و شیرینی، روغن گیری از هسته انگور، سرکه، آبغوره، برگ و ذغال از انگور و فراورده های آن استحصال می شود

رئیس دانشگاه علمی کاربردی خراسان شمالی اظهار داشت: با وجود امکان فراوری این محصول متاسفانه تنها در فصل برداشت برای تازه خوری سرازیر بازار می شود.

وی از پژوهشگران، محققان، بهره برداران بخش کشاورزی و جوانان خلاق و ایده پرداز خواست تا طرح های نو و کاربردی خود را در زمینه های رونق این محصول باغی ارائه دهند و در ادامه تاکید کردند؛ ایده­های ناب در حوزه محصول انگور مورد حمایت دانشگاه علمی کاربردی، پارک علمی و فناوری، سازمان جهاد کشاورزی و مرکز نوآوری روستای خلاق خراسان شمالی قرار می گیرد.

دکتر بادامی همچنین زمان برگزاری اولین استارت آپ انگور خراسان شمالی در ۱۳ و ۱۴ آذرماه سال جاری اعلام کردند.

شایان ذکر است خراسان شمالی جایگاه پنجم کشور از نظر سطح تاکستان ها و رده دهم از حیث میزان تولید انگور را در میان استان های کشور دارد.

در پایان این مراسم شماری از تاکداران و صاحبان صنایع  به بررسی مشکلات تاکستان ها و موضوع فرآوری و همچنین بازاریابی پرداختند و از دانشگاه علمی کاربردی برای برگزاری چنین برنامه ای در راستای رفع مشکلات این حوزه تشکر کردند.

 

 


( ۱ )

نظر شما :